Svet
11689 ogledov

Robert Rotar umrl v priporu v Zadru

zapor rešetke
1/2
Nino Verdnik
Zakaj je umrl, bo pokazala obdukcija, ki jo bodo izvedli jutri.

Po dveh dneh v preiskovalnem zaporu v Zadru je na poti do bolnišnice umrl Robert Rotar. 47-letniku je v celici postalo slabo, nato je padel in si poškodoval glavo.

Rotarja, ki ima stalni naslov v Zadru, so aretirali zaradi nabave, posedovanja in prodajanja orodja za ponarejanje. V njegovi luksuzni vili v Diklu so našli stroje za ponarejanje denarja, vzorce osebnih dokumentorv različnih držav in material za njihovo izdelavo, poroča Zadarski list.

Hrvaška policija Razkritje Slovenija Slovenca prijela hrvaška policija

Rotar naj bi že pred aretacijo imel zdravstvene težave, ki pa so se očitno v preiskovalnem priporu poslabšale.

Po padcu in poškodbi glave so mu najprej pomagali sojetniki, nato pa so ga do prihoda reševalcev oživljali pazniki. Prišel naj bi k zavesti, a nato na poti do bolnišnice umrl.

Rotar je bil lastnik podjetja Mirage, ki mu je država med leti 2002 in 2005 oddala posel tiskanja (nepotrebnih) nalepk, ki so na avtomobilu kazale, do kdaj je registriran. Ko je država pogodbo razdrla, pa je iztožil celo odškodnino, a je država uspela z revizijo

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 19
  • Milos Cerar 00:02 07.avgust 2017.

    Zala, verjetno zgodbo poznam precej bolje kot ti. Edina resnica je, da sta posel dobili podjetji Mirage (v lasti pokojnega) in Cetis iz Celja. Ker sta edini imeli opremo za izdelavo osebnih izkaznic in vinjet. Sicer pa ni bil po ...prikaži večo nobenem slovenskem zakonu niti obtožen, kaj šele obsojen iz tega posla. Da je zahteval odškodnino za predčasno prekinitev pogodbe, je pa v poslovnem svetu povsem normalno. Verjetno je imel zaradi tega tudi kakšne stroške. Da se mu pa privošči smrt, je pa absurdno!

  • fižolček 20:58 06.avgust 2017.

    klplhpljpžleđ jđ

  • fižolček 20:57 06.avgust 2017.

    1 proti nič za Matildo