Svet
18 ogledov

Rodman se posipa s pepelom

dennis rodman kim jong un EPA
Nekdanji ameriški košarkar Dennis Rodman se je opravičil za svoje izjave. S severnokorejskim diktatorjem gresta zdaj na smučanje.

Dennis Rodman razburja svetovno javnost s svojimi izjavami med obiskom pri svojemu prijatelju Kim Džong Unu. Rodman, ki rad večkrat poudari, da njuno prijateljstvo vidi kot neke vrste diplomacijo, je v zadnjem času povzročil veliko zgražanja s svojo izjavo glede ameriškega državljana Kennetha Baeja, ki je zaprt v Severni Koreji. Iz Rodmanovih izjav je bilo razbrati, da nekdanji košarkar za nastalo situacijo krivi Baeja in ne Pjongjang.

Rodmanovi tiskovni predstavniki so sporočili, da je bila njegova izjava posledica utrujenosti in alkohola. "Želim se opravičiti in prevzeti vso odgovornost. Osramotil sem veliko ljudi. Zelo mi je žal. Zdaj bi že lahko vedel, da ne smem dajati političnih izjav. Zelo mi je žal," je njegovo izjavo povzel CNN. Ni pa znano, ali je izjavo dejansko napisal Rodman oziroma ali jo je sploh videl. Na telefonske klice in elektronska sporočila novinarjev namreč ne odgovarja.

"Igra se z življenjem mojega brata"

Sestra zaprtega Američana Terri Chung je dejala, da je njena družina zgrožena in besna zaradi Rodmanovih izjav. Prepričani so, da bi moral svoje prijateljstvo s severnokorejskim voditeljem izkoristiti in posredovati pri Unu, da bi izpustil Baeja. "Igra se z življenjem mojega brata," je dejal Chungova.

Z Unom bo smučal

Rodman medtem nadaljuje svoj obisk v Severni Koreji. Vir, ki pozna načrt njegovega potovanja, je dejal, da sta Rodman in Un odšla na smučanje. S helikopterjem naj bi ju odpeljali v razkošno letovišče.

Včeraj je Unu na čast Rodman organiziral košarkarsko tekmo. Pred samo tekmo pa se je 31-letnemu voditelju poklonil s pesmijo. Severnokorejski mediji so zapisali, da je njegova pesem znamenje globokega spoštovanja do njihovega voditelja.

Ostal brez sponzorja

Se pa mnogi sprašujejo, ali je bil to Rodmanov zadnji obisk Severne Koreje. Dosedanja potovanja mu je plačalo irsko podjetje Paddy Power, ki se ukvarja s pobiranjem stav, sedaj pa naj bi pipico zaprli. Težko pa je verjeti, da bi mu denar dala Severna Koreja.

Komentarjev 1
  • ac-dc 17:21 10.marec 2014.

    Dva psihična bolnika, ki se podpirata, da jima je lažje živeti.