Svet
31 ogledov

Roj čebel nad Zagrebčane

(Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Prebivalce hrvaške prestolnice je presenetilo na tisoče čebel, ki so zašle v središče mesta.

V ponedeljek popoldne je Zagrebčane prestrašil roj čebel, ki so priletele na Trg bana Jelačića. Po navedbah čebelarja Vladimirja Jarnija so po vsej verjetnosti iskale novo prebivališče in tako zašle v središče mesta.

Medtem ko so bili Zagrebčani kar nekaj časa v strahu, je čebelar povedal, da so lahko srečni, da so v prestolnici, za razliko od drugih evropskih mest, še vedno prisotne čebele.

"V Zagrebu je ogromno čebel. V zadnjem času so te živalce zelo izgubljene in brez orientacije. Po vsej verjetnosti je to zaradi sevanja, zaradi njihove invazije pa imamo vedno več intervencij,"
je še povedal.

Po njegovih besedah se je na trgu znašlo okoli sedem tisoč čebel. Zaradi mlade matice so čebele močno izgubljene, samo letos pa so morali posredovati že več kot dvajsetkrat.

Policisti so zavarovali kraj, kjer so se čebele zbrale, čebelar pa jih je ulovil s posebnim mrežo in jih umaknil s trga. Vse skupaj je potekalo zelo hitro, tako da posebna intervencija policije ni bila potrebna.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.