Svet
102 ogledov

Roj čebel napadel žensko in pokončal dva konja

Mrtva čebela Shutterstock
Roj približno 30 tisočih čebel je napadel par, ki je v Teksasu treniral ponije. Za dva konja so bili piki usodni, žensko so pičile vsaj 200-krat, njenega partnerja 50-krat.

44-letnica in njen partner sta na svojem ranču trenirala ponije, ko je nenadoma priletel roj čebel. Kristen Beauregard je povedala, da ju je roj preganjal in zasledoval, ko sta bežala pred njim. "Bilo je kot v groznem filmu," je povedala in dodala, da "se je stemnilo, ko so priletele, bilo je temno kot ponoči," poroča ameriški časopis Fort Worth Star-Telegram. Partner se je medtem že zatekel v hišo in poklical pomoč.

Kristen je v upanju, da se bo rešila napadalnih čebel, skočila v bližnji bazen, kar je za njo ponovil tudi poni Trump, ki ga je trenirala. "Poskušala sva ostati pod vodo, ampak ko sva pomolila glavo iz vode, da bi zadihala, so naju napadle, prekrile obraz in pikale," pripoveduje z grozo.

Piki usodni za oba konja

Zatekla se je v hišo, čebele pa so ji sledile in se zaletavale v šipo, ko je zaprla vrata. Poni Trump je stekel po dvorišču in se drgnil ob grmičevje, da bi se otresel čebel, ki so ga pikale. Čebele so se spravile še na enega konja, Chipa, ki je ravno tako kot Trump podlegel pikom agresivnih čebel. Zaradi pikov je poginilo tudi pet kokoši.

Na pomoč so prihiteli gasilci, ki so poškropili območje in uničili čebele, nato pa pomagali ostalim konjem na pašo, kjer so jih pregledali veterinarji in jih oskrbeli po pikih čebel.

So bile to agresivne čebele ubijalke?

Čebele bodo analizirali, da bodo videli, ali gre za afrikanizirane čebele oziroma t.i. čebele ubijalke. Te so leta 1956 prinesli v Brazilijo, želeli pa so vzgojiti čebele, ki bi bile bolje prilagojene tropskim razmeram. Nekaj družin je pobegnilo iz laboratorijev in se v naravi hitro prilagodilo. Križale so se z lokalnimi vrstami in osvajale nova ozemlja. Razširile so se po Južni in Srednji Ameriki in velikem delu ZDA.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.