Svet
50 ogledov

Rome bi poslali domov

Romi Reuters
Nad vključitvijo Romov v družbo obupali, kupujejo jim vozovnice za vrnitev v domovino.

Francoski notranji minister Manuel Valls je v radijskem pogovoru dejal, da bi morali večino Romov iz Romunije in Bolgarije vrniti domov, saj se ne zmorejo vključiti v družbo. Prepričan je, da je iluzorno pričakovati, da se bo problem rešil z vključevanjem, saj imajo Romi povsem drugačen način življenja.

Romi odvračajo pozornost

 "V Franciji so v zraku volitve," se je na Vallsove izjave odzvala evropska komisarka za pravosodje Viviane Reding in pri tem imela v mislih občinske volitve, ki bodo marca. Vsakič ko ljudje ne želijo govoriti o pomembnih stvareh, kot so proračun ali dolgovi, "na dan privlečejo Rome", je dodala.

Redingova je poudarila, da je Evropska unija članicam dala na voljo 50 milijard evrov za projekte vključevanja Romov v družbo, vendar denar po njeni oceni ni prišel tja, kamor bi moral, torej v občine, kjer so nezakonita romska naselja.

Bruselj je doslej že večkrat kritiziral podporo francoske vlade občinam, ki rušijo nezakonita romska naselja, Romom pa dajejo denar za letalske vozovnice za vrnitev v domovino.

Tudi Valls priseljenec

Vallsa pa je danes kritiziral tudi njegov kolega iz vlade Arnaud Montebourg, češ da teorija, da se Romi ne bodo nikoli vključili v družbo, ne drži. Ob tem je spomnil, da je bil sam Valls rojen v Barceloni in so njegovi starši v Francijo pobegnili pred 
Francovim režimom.

Komentarjev 6
  • privat 18:24 06.oktober 2013.

    lepa gesta...kupiti jim vozovnice za domov...kaj pa če so rojeni v tej državi in so problematični ,kot večina takih??

  • Boschtjan Zupanchich 16:31 27.september 2013.

    Skraaajni Čas, da Sprevidijo, da so naredili HUUUUUDO napako !!!

  • Boschtjan Zupanchich 16:26 27.september 2013.

    Ne jemljem Nobenih tablet, ker si sam izdelujem zdravila . Tudi nimam nobene veze z kakimi skrbniki v katerikoli bolnišnici . Vidim, pa, da ti malo šteka materijalni duševni razum, če nisi zmogel mojega delno šaljivega, a Večino Resnega komentarja ...prikaži veča Dojeti . Get youself to some hospital, will you ?