Svet
16 ogledov

Rop žrtev ima kratke noge

Žurnal24 main
Rusija je proti štirim vojakom izdala obtožnico, ker so ukradli kreditno kartico ene od žrtev nesreče poljskega predsedniškega letala pri Smolensku.

Škandal je vrgel senco na spravljive tone med Rusijo in Poljsko po tragičnem strmoglavljenju letala, v katerem je 10. aprila umrlo vseh 96 ljudi na krovu, med njimi poljski predsednik Lech Kaczynski.

Poljska je že konec tedna sporočila, da je Moskva aretirala pripadnike varnostnih sil zaradi kraje kreditne kartice umrlega Andrzeja Przewoznika, kar pa so v Rusiji še v ponedeljek odločno zanikali. Šele v ponedeljek zvečer je neimenovani vir potrdil, da je do aretacij dejansko prišlo. Ruski preiskovalci pa so danes dali vedeti, da so preiskavo začeli, še preden so se v zvezi z uporabo ukradene kreditne kartice nanje obrnili Poljaki.

Do pet let zapora
Kot so sporočili z ruskega tožilstva, so četverico nabornikov obtožili načrtovane kraje, za kar jim grozi do pet let zapora. Prijeti so dejanje priznali. Ruski preiskovalci so ob tem tudi razkrili, da so bili trije izmed četverice v preteklosti že obsojeni zaradi oboroženega ropa, kraje in ponarejanja denarja.

Na ruskem obrambnem ministrstvu zatrjujejo, da bodo s kartice ukradeni denar vrnili in se opravičili, ko bo "sodišče ugotovilo krivdo in odgovornost osumljenih nabornikov".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.