Svet
7 ogledov

Roswell: Sovjeti strašili Američane

(Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Ameriški avtorici je uspelo o pristanku v Roswell sestaviti teorijo, v primerjavi s katero se prihod vesoljcev morda zdi verjetnejša možnost.

Avtorica nove knjige o Area 51 Annie Jacobsen trdi, da je v Roswellu strmoglavilo v Nemčiji razvito letalo, ki so ga po vojni zaplenili Sovjeti. Okroglo letalo, takrat višek tehnike, naj bi v ZDA poslal sovjetski voditelj Josip Stalin. Z njim naj bi želel povzročiti histerijo, podobno tisti ob predvajanju Wellsove Vojne svetov iz leta 1938.

Letalo, ki je poletelo v ZDA, naj bi bil nacistični enokrilni Horton Ho 229, ki naj bi bil oblikovni predhodnik današnjega bombnika B2, piše Daily Telegraph.

Velike roke in glave
To pa še ni vse. Da bi načrt zalegel, naj bi Stalin letalo napolnil z otroki, starimi 12 in 13 let, ki jih je za Stalina gensko spremenil nihče drug kot nacistični doktor Mengele. Letalo so pilotirali na daljavo, zaradi nevihte pa mu ni uspelo pristati in je strmoglavilo. Dve drobni osebi z nenormalno velikima glavama in rokami sta preživeli in ostali v komi, še trdi avtorica.

Knjigo je sicer napisala na podlagi pričanj ljudi, ki so bili nedavno razvezani molčečnosti okoli dogodkov v zloglasni Area 51, še poroča Telegraph.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.