Svet
100 ogledov

Rotvajler rešil žensko pred posilstvom

Policisti so dveletnega rotvajlerja po tem, ko je rešil žensko pred gotovim posi Žurnal24 main
Policisti so dveletnega rotvajlerja po tem, ko je rešil žensko pred gotovim posilstvom, odlikovali za hrabrost. Kosmatinčeva lastnica zatrjuje, da psa ne smeš soditi po njegovi pasmi.

Pogumni kosmatinec, ki sliši na ime Jake, je z glasnim laježem in nekaj ugrizi pregnal moškega, ki je napadel nič hudega slutečo žensko. Incident se je zgodil v angleškem mestu Hearsall Common, policija pa je poudarila, da je pes žrtev napada varoval vse do prihoda policije.

Napadalec, katerega so prijeli še isti dan, je bil po podatkih policije zaradi poskusa posilstva in fizičnega napada obsojen na zaporno kazen štirih let, medtem ko je bil rotvajler Jake preteklo soboto na policijski prireditvi odlikovan s pasjim odlikovanjem za pogum.

Detektiv Clive Leftwich je dejal: "Naše stališče je, da je rotvajler preprečil resen spolni napad na nemočno žensko in tako preprečil najhujše."

Liz Maxted-Bluck, ki je psa pred dvema letoma vzela iz zavetišča v domačo oskrbo, je dejala: "Gre za izredno prijaznega in radovednega psa. To je bil po vsej verjetnosti tudi glavni razlog, da se je odpravil v smer, kjer je slišal krike uboge ženske. Ko sem prispela na kraj napada, sem poklicala policijo, pes pa je vzravnano stal poleg nas, kot da bi pričakoval vrnitev napadalca."

"Ideja o odlikovanju pogumnega psa se mi zdi naravnost briljantna. Zelo sem ponosna na svojega rešitelja," pa je zatrdila napadena ženska, katere ime britanski mediji ne navajajo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.