Svet
43 ogledov

RTV naročnino naj plačajo tudi tovornjakarji!

kamion, avtocesta Žurnal24 main
Hrvaška radio televizija poziva tovornjakarje, naj v skladu z zakonom prijavijo radijske sprejemnike v tovornjakih in plačajo naročnino.

Na HRT so pojasnili, da so zahteve za prijavo sprejemnikov v vozilih poslali prevozniškim podjetjem, ki uporabljajo tovornjake na lizing, niso pa evidentirani kot naročniki HRT za radijske sprejemnike v svojih vozilih.

Dodali so, da zakon določa, da vse pravne osebe, obrtniki in druge fizične osebe, ki opravljajo samostojno dejavnost, plačajo naročnino za vsak sprejemnik. Naročnina HRT znaša 80 kun mesečno (10,5 evra).

Predsednik združenja hrvaških cestnih prevoznikov Dragutin Kranjčec je potrdil, da so mnogi njegovi kolegi prejeli zahtevo HRT. Ne razume, zakaj bo prevoznik plačal naročnino, če njegovi tovornjaki 90 odstotkov delovnega časa niso na Hrvaškem, vozniki tovornjakov pa že plačujejo naročnino za svoje zasebne sprejemnike, danes poroča Večernji list.

Na Hrvaškem je približno 54.000 tovornjakov, ki so registrirani za mednarodni promet, posamezni prevozniki pa jih imajo tudi po 35, kar pomeni, da bodo morali letno samo za naročnino HRT plačati več kot 4000 evrov. Kranjčec je napovedal, da bodo od hrvaške vlade zahtevali, naj jih oprostijo takšnih "nesmiselnih stroškov".

Komentarjev 6
  • Ferluci 17:21 08.marec 2016.

    Pa koga, za vraga, brigajo jugaši! Pa njihovo RTV naročnino! Kako je pa v Tanguziji?

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 13:16 08.marec 2016.

    K bi pričakoval da so že vse pobral k bi lahko, se spomnjo spet neki novga da kak milijon not v proračun spravjo ker so spet mal preveč korupcije zganjal kot so pričakoval. Kdaj bo temu konec? Razumem da se ...prikaži več plača DDV, pa da se plača % od dobička, vse ostalo bi pa lahko ukinl. To dvoje naj pač povečajo kokr hočjo ostalo naj pa pustijo pr mir.

  • Avatar Leon
    Leon 12:53 08.marec 2016.

    Seveda se bo sedaj slovenska birokratska klika takoj odzvala na klic "sosedov " ! Nevem ,koliko se na Hrvaškem nabere z naročninami ,pri nas pa je to 100 milijonov in s tem se hrani kasta NENADOMESTLJIVIH in borci za vsemogoče ...prikaži veče pravice .......lignjev in pijavk.