Svet
4 ogledov

Ruben odhaja domov

Ruben van Assouw Žurnal24 main
Nizozemski deček, ki je edini preživel letalsko nesrečo v Libiji, v kateri so umrli 103-je ljudje, zapustil Libijo. S posebnim letalom v spremstvu tete in strica odletel domov.

9-letni Ruben van Assouw, v letalski nesreči čudežno preživeli nizozemski deček, je zapustil libijsko bolnišnico in v spremstvu tete in strica odletel domov. Spremlja jih tudi zdravnik, ki že od začetka vodi dečkovo zdravljenje.

Da je v nesreči izgubil svojega brata ter oba starša, so mu povedali včeraj popoldne.

Rad bi šel domov
Za zdravje malčka trepeta malodane vsa nizozemska javnost, ki jo je še zlasti prizadela nesreča letala, saj je bilo na letalu 70 nizozemskih državljanov.

Mali Ruben se je včeraj pogovarjal z novinarjem nizozemskega časnika Telegraaf: „Ime mi je Ruben in prihajam z Nizozemske,“ je pogovor začel iz bolniške postelje. „Počutim se dobro, vendar zelo me bolijo noge.

Dodal je, da je v bolnišnici in da se ne spominja, kako je prišel tja. „Ničesar ne vem, rad bi šel samo domov,“ je povedal deček.

Siddiq ben Dilla, zdravnik, ki je operiral dečkove zmečkane noge, je povedal, da je stanje 9-letnika dobro in stabilno.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.