Svet
4 ogledov

Rudarje ujelo tudi na Kitajskem

(Foto: Žurnal24) Žurnal24 main
V rovih kitajskega premogovnika v provinci Henan je v eksploziji umrlo najmanj 20 rudarjev, medtem ko je 17 ujetih brez izhoda.

V času eksplozije je bilo v rudniku 276 delavcev, reševalcem pa jih je uspelo rešiti 239.

Eksplozija se je zgodila prav v času, ko so oblasti v Pekingu napovedala oster boj proti slabim varnostnim razmeram v rudnikih po državi, v sklopu katerega jih bodo zaprli okoli 1.350. Kitajski rudniki sicer veljajo za najnevarnejše na svetu, saj letno v njih umre več tisoč ljudi. Vendar pa so rudniki za energije lačno državo bistvenega pomena, saj potešijo kar 75 odstotkov vseh potreb.

Drama tudi v Ekvadorju
Reševalci pa si še vedno prizadevajo priti do štirih ujetih rudarjev, ki jih je zasulo v rudniku zlata v Ekvadorju. Rudarji se nahajajo okoli 150 metrov pod površjem, za zdaj pa sploh ni znano, ali so še živi. Reševalci sedaj vrtajo prehod skozi podor, prek katerega bi rudarjem dobavljalo kisik. Med štirimi pogrešanimi rudarji je tudi brat namestnika ministra za rudarstvo.

Svet še vedno podrobno spremlja usodo 33 rudarjev, ki so jih v sredo rešili iz čilskega rudnika po 69 dneh.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.