Svet
19 ogledov

Rus prelisičil banko?

Le zakaj bi se milijonarji zdravili skupaj z navadnimi smrtniki? Na "milijonarsk Žurnal24 main
Na pogodbi za novo kartico zamenjal drobni tisk. Banka tega ni opazila, Rus jo toži zaradi kršitve pogodbe.

Moški iz Rusije od vodilne ruske online banke Tinkoff Credit Systems zahteva pol milijona evrov zaradi kršitve pogodbe. Pretkani Rus je leta 2008 v elektronski prijavi za novo kreditno kartico spremenil drobni tisk in jo poslal banki.

Zaposleni, ki spremenjenega drobnega tiska niso opazili, so mu s kartico vrnili podpisano pogodbo. Po dveh letih neplačevanja uporabe kartice, je banka Rusa tožila in od njega zahtevala tisočaka evrov kazni.

Sodišče: Pogodba je veljavna

Lani je sodišče odločilo, da je pogodba veljavna, vendar Rusu naložilo plačilo dobrih 400 evrov, kolikor je "dolgoval" banki. Rus je zato letošnjega avgusta vložil tožbo, v kateri od banke zahteva 545 tisoč evrov zaradi več kršitev pogodbe.

Glede na to, da je pogodba razglašena za veljavno, ima tožnik veliko možnost za zmago, ocenjujejo strokovnjaki. Na sodni obravnavi se bančni predstavniki niso prikazali, naslednja obravnava pa bo septembra, poroča ruska Pravda.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.