Svet
33 ogledov

Rusi Francozom poklanjajo psa

pes youtube.com
Rusi bi Francozom radi poklonili pasjega mladička

Ruski minister za notranje zadeve Vladimir Kolokolcev je v petek v pismu svojemu francoskemu kolegu Bernardu Cazeneuvu, potem ko je bil v sredini policijski operaciji proti džihadistom ubit policijski pes, v znak solidarnosti ponudil mladička ovčarke.

Kolokolcev je svoj predlog imenoval kot "znak solidarnosti s francoskim prebivalstvom in francosko policijo," ter Franciji ponudil mladička ovčarke.

V sredini akciji je bilo sicer ranjenih pet pripadnikov posebnih enot policije, med operacijo pa je bil ubit služben pes, sedemletna belgijska ovčarka Diesel.

V zameno zanjo je Kolokolcev Francozom ponudil mladička ruske policijske ovčarke po imenu Dobrinja. Ime je dobil po junaku Dobrinju iz ruskega ljudskega izročila, ki uteleša moč, dobroto, srčnost in nesebično pomoč.

Mladiček je star dva meseca in živi v policijskem pasjem centru v moskovski regiji. Pred odhodom v Francijo bo opravil obvezne zdravstvene preglede, poročajo tuje tiskovne agencije.

Pasja skrbnika moskovske policijske posebne enote sta medtem na Instagramu objavila fotografijo s policijskimi psi ter hashtagom "Jaz sem Diesel" (v stilu "Jaz sem Charlie").

"Naši štirinožni prijatelji služijo policiji, varujejo družbo pred terorističnimi grožnjami," je še sporočila moskovska policija.

Sicer pa se je po objavi francoske policije o smrti sedemletne Diesel na Twitterju pojavil hashtag "Jaz sem pes". V pariških terorističnih napadih minuli teden je umrlo 130 ljudi.

Komentarjev 3