Svet
11 ogledov

Rusi iščejo "črne vdove"

terorizem Soči vojska policija Reuters
Ruske varnostne sile naj bi iskale najmanj štiri ženske, ki naj bi izvedle teroristične napade v času prihajajočih olimpijskih iger.

Najmanj ena od tako imenovanih "črnih vdov" naj bi bila v bližini Sočija ali v samem mestu, ki bo prizorišče prihajajočih zimskih olimpijskih iger. V Sočiju so razobesili plakate s slikami iskanih žensk. Kot poroča NBC, je ena od iskanih 23-letna Ruzana Ibragimova, vdova islamskega skrajneža, ki so ga ruske varnostne sile ubile lani.

Ibragimova naj bi šepala na desno nogo, imela poškodovano levo roko in brazgotino na obrazu. Iz Dagestana naj bi odpotovala v začetku meseca, njena naloga pa naj bi bila izvesti napad v olimpijski coni.

Skrajneži z območja Kavkaza za svoje napade večkrat uporabijo "črne vdove", saj jih je težje opaziti v množici in ne ustrezajo stereotipu islamističnega skrajneža. Poleg tega lahko zelo hitro spremenijo svoj zunanji videz.

Grozijo s "presenečenjem"

V nedeljo se je na spletu pojavil videoposnetek, na katerem dva moška grozita z napadom v času olimpijskih iger in opozarjata, da pripravljata "presenečenje" za predsednika Vladimirja Putina in obiskovalce iger. Moška sta v videu prevzela odgovornost za napada, ki sta pretresla Volgograd.  

Putin je medtem v Soči napotil 30.000 vojakov, v mestu pa poostril nadzor. Dejal je, da bodo storili vse, da bodo igre varne.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.