Svet
24573 ogledov

Rusi nad ukrajinske vojake med spanjem: Mrtvih vsaj 80 ljudi

Ukrajina Epa
V ruskem napadu je bila v petek popolnoma uničena vojašnica v mestu Mikolajiv na jugu Ukrajine. Kot poroča francoska tiskovna agencija AFP, se bojijo, da bo število smrtnih žrtev zelo veliko, vendar uradnih podatkov za zdaj ni. Poslopje je popolnoma uničeno, potem ko ga je zadelo šest ruskih raket.

BBC, ki se sklicuje na belgijskega novinarja s kraja dogodka, poroča, da je žrtev najmanj 80, verjetno jih bo še več.

Ukrajinske oblasti števila žrtev niso potrdile, ker gre za vojaški objekt, tako da poročil ni mogoče neodvisno preveriti.

Agencija AFP medtem poroča, da je njihov poročevalec danes videl tri trupla.

"Rusi so strahopetno napadli vojake, ki so spali," je danes povedal guverner mikolajivske regije Vitalij Kim. Dodal je, da reševalna akcija še poteka, drugih podrobnosti pa ni navedel.

Po poročanju AFP, ki se sklicuje na vojake v mestu, je bilo v vojašnici nameščenih okoli 200 mladih ukrajinskih vojakov.

Župan Mikolajiva Oleksander Senkevič je povedal, da ruske sile, ki nadzorujejo sosednji Herson, od tam stalno bombardirajo mesto z okoli pol milijona prebivalci. Pojasnil je, da se napadi vrstijo tako hitro, da sploh ne uspejo razglasiti alarma.

Mikolajiv ima strateški položaj na jugu Ukrajine in je zadnje veliko mesto na črnomorski obali pred Odeso. Znano je po ladjedelnicah.

Komentarjev 38
  • LukaMB 02:27 20.marec 2022.

    Drek so in v drek so jih povrnili. Slava Rusiji.

  • milan41 20:28 19.marec 2022.

    V Bolgariji že demonstrirajo v korist Rusov ! Lmalu bodo tudi pri nas ! Kar se mene tiče Ukrajina in Ukrajinci za mene več ne obstajajo !

  • milan41 20:26 19.marec 2022.

    Novinar D.J pošiljam ti povzetek komentarjev pod tvojim naslovom , ki bi vse povedali s kratkim in jedernatim : Idi u 3 PLM !