Svet
105 ogledov

Rusi neutrudno tolčejo, napade krepi tudi Francija

Napadi Rusije v Siriji EPA
Rusija nadaljuje s srditimi napadi na cilje islamskih skrajnežev v Siriji; v dveh dneh so izvršili napade na 472 ciljev, poroča rusko obrambno ministrstvo. Francoski predsednik je medtem objavil, da bo tudi Francija okrepila napade.

Francoski predsednik Francois Hollande je danes napovedal, da bo francoska vojska dodatno okrepila zračne napade na teroriste Islamske države v Siriji in Iraku. Pred koncertno dvorano Bataclan, v kateri so teroristi pred desetimi dnevi izvedli pokol nad obiskovalci, je Hollande potrdil, da se akciji pridružuje tudi letalonosilka Charles de Gaulle; z letalonosilke so popoldne proti Iraku že vzleteli prvi lovci. 

Rusi neusmiljeno tolčejo

Ruski vojaki so medtem v napadih v zadnjih dveh dneh uničili največje skladišče nafte in naftno rafinerijo v Raki, ki velja za trdnjavo Islamske države v Siriji. Poleg tega so uničeni tudi cilji islamistov v provincah Alep, Damask, Idlib, Katatija, Hama, Homs. Uničenje teh ciljev naj bi bilo velikega pomena, saj predstavlja izvor financiranja teroristov, pri tem ocenjuje agencija Tass.

Tiskovni predstavnik ruskega obrambnega ministrstva Igor Konašenkov je v izjavi za javnost sporočil, da je bilo v zadnjih petih dneh uničenih okrog tisoč tankerjev, ki so prevažali surovo nafto.

Rusko obrambno ministrstvo pri tem poudarja, da so džihadisti od začetka ruskega posredovanja v Siriji utrpeli ogromne izgube in da številni med njimi dezertirajo.

Več skupin islamistov zapušča svoje pozicije ne glede na grožnje svojih nadrejenih. S sebe mečejo oblačila Islamske države, simbole in emblem, da bi se čim bolj neopazno pomešali z lokalnim prebivalstvom,” je povedal Konašenkov.

Napadi Rusije v Siriji | Avtor: EPA EPA

Gradijo podzemne prehode

Independent medtem poroča, da so džihadisti v zadnjih dneh začeli pospešeno krepiti obrambo svojega oporišča v mestu Raka; strah jih je, da bodo zahodne sile kmalu izvedle najmočnejši napad na mesto doslej. 

Francija je že podvojila napade na Rako, bombandiranje krepi Rusija, za podoben ukrep naj bi se pripravljala tudi Velika Britanija. Kot še poroča Independent naj bi džihadisti okrog mesta postavljali bunkerje in podzemne prehode, poleg tega naj bi meščanom onemogočili dostop do spleta.

 

Komentarjev 19
  • tecumseh_1975 08:58 24.november 2015.

    aja... zadnjič je na CNN en ameriški vojaški "svetovalec" ki sodeluje z iraško vojsko rekel da so se klofali za eno mesto in da so se borci IS razvili.. da ne letajo več kot muhe in streljajo izza vogalov, ampak ...prikaži več da streljajo zelo načrtno in da obvladajo celo taktično manevriranje manjših enot. Je rekel da je blo tako kot bi gledal ameriške vojake na vadbišču. NO SHIT Einstein.. kdo bi si mislil.

  • tecumseh_1975 08:55 24.november 2015.

    ma šmirgla se Rusom za ISIS. Enostavno jim je dovolj tega da jim hočejo američani prevzeti Sirijo, in da so jim hoteli Savdijci čez Sirijo potegnit naftovod do Evrope. Vzporedno z ruskim, seveda. Pa bodo sedaj naredili red po svoje.<br ...prikaži več />Geopolitics 100%pure.

  • leonardo 07:37 24.november 2015.

    Janša je lahko car, dokler je v opoziciji, če pa bi vladal, bi isto delal kot Cerar. Vsi skupaj poslušajo Ameriko.