Svet
50 ogledov

Rusija dostavila 2000 ton dobrin

ruski konvoj EPA
Rusija je prebivalcem na vzhodu Ukrajine, ki je pod nadzorom separatistov, dostavila drugo pošiljko humanitarne pomoči. Konvoj tovornjakov je prek meje brez spremstva prepeljal 2000 ton dobrin.

"Druga humanitarna misija je v Doneški bazen dostavila 2000 ton pomoči," je sporočila televizija Rosija 24. "Hrana, medicinske zaloge in topla oblačila so bila dostavljena v Lugansk," so navedli.

Prvih 70 tovornjakov so že razložili in so na poti nazaj v Rusijo. Ves tovor naj bi razložili z vozil do 17. ure po srednjeevropskem času.

Rusija je prvi konvoj humanitarne pomoči z več kot 200 tovornjaki v Ukrajino poslala avgusta. Dejstvo, da je tovor krenil na pot, preden je bil v zvezi s tem dosežen dogovor z Ukrajino in Rdečim križem, je močno ujezilo Kijev.

Današnje poti konvoja v Moskvi niso želeli komentirati, pri čemer so se sklicevali na občutljivost situacije.

Ruski mediji so pred tem poročali, da je konvoj več kot 300 tovornjakov proti Ukrajini odpeljal žita, testenine, sladkor, zdravila, gorivo, električne agregate in odeje.

Nova humanitarna pomoč v Ukrajino prihaja, potem ko so predstavniki Kijeva in upornikov pod okriljem Organizacije za varnost in sodelovanje v Evropi (Ovse) dosegli dogovor o prekinitvi ognja. V dogovoru sta se strani dogovorili za umik enot, dostop za konvoje s humanitarno pomočjo in izmenjavo zapornikov po načelu "vsi za vse".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.