Svet
9 ogledov

Rusija: Japonci pretiravajo

Spomnimo, da sta uničevalni potres in popotresni val, ki mu je sledil, terjala ž
1/2
Žurnal24 main
Ruse menijo, da Japonci pretiravajo z razglasitvijo sedme stopnje nevarnosti po nesreči v Fukušimi. Svetovno javnost so pretresli novi posnetki uničevalnega cunamija.
Posnetek uničevalne moči cunamija si oglejte TUKAJ.

Vodja ruske jedrske agencije Rosatom Sergej Kirijenko meni, da se japonske jedrske nesreče v Fukušimi ne da primerjati s tisto v Černobilu. Pri tem je namignil, da so za dvig krivi finančni razlogi, predvsem opredelitev naravne nesreče za izplačila zavarovalnic.

Kirijenko se ne strinja z izenačitvijo nesrečo v Fukušimi s tisto v Černobilu, saj naj bi njihove ocene pokazale, da je bila nesreča v Fukušimi kvečjemu na peti ali šesti stopnji po mednarodni lestvici.

Val odplaknil vso vas
Zgornji posnetek prikazuje uničevalno moč poplavnega vala, ki dobesedno odplakne severozahodno mesto Minamisanriku. V nekaj več kot petminutnem videu si lahko ogledate uničenje in razdejanje ter tudi neverjeten pogum ljudi, ki ne rešujejo lastne kože, ampak tečejo proti cunamiju in rešujejo ljudi, ki cunamiju niso utegnili ubežati.

Spomnimo, da sta uničevalni potres in popotresni val, ki mu je sledil, terjala življenja okoli 28 tisoč ljudi, z zemljo pa je zravnana celotna severovzhodna obala. Japonska se trese vse odtlej. Močni potresni sunki z magnitudo okoli 6 rušijo še tisto malo, kar je ostalo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.