Svet
58 ogledov

Rusija po svoje turiste v Egipt pošilja 44 letal

Šarm el Šejk Žurnal24 main
Rusija bo po petkovi prekinitvi letalskih povezav z Egiptom, dokler se ne razjasni, kaj je prejšnjo soboto povzročilo strmoglavljenje ruskega letala z 224 ljudmi na krovu, po svoje turiste vendarle poslala 44 letal, so danes napovedali v Moskvi.

30 praznih letal bo poletelo v Hurgado, 14 pa v Šarm el Šejk.

Skupaj naj bi bilo na počitnicah v Egiptu kar 78.000 ruskih državljanov, so še sporočili iz Moskve.

Vsi, ki se bodo vračali iz egiptovskih letovišč, bodo iz varnostnih razlogov lahko na letala vzeli le ročno prtljago, ostalo pa bodo prepeljali s tovornimi letali, je sporočilo rusko ministrstvo za izredne razmere. Evakuacijo turistov pa bodo izvajali v skladu z njihovo načrtovano vrnitvijo, so še sporočili.

Ruski predsednik Vladimir Putin je v petek prekinil vse letalske povezave, dokler se ne pojasni usoda ruskega letala, ki je prejšnjo soboto strmoglavilo nad Sinajskim polotokom le 24 minut po vzletu iz Šarm el Šejka. Vse več je namreč namigov, da ga je uničila med prtljago skrita bomba.

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 2
  • s.i.k. 15:17 08.november 2015.

    . ? a bo počl

  • valerijakregar 21:09 07.november 2015.

    so se delali norca iz "belega kruha" !"neka, neka........."zdaj ga bo zmanjkalo !upam, da odkrijejo "podlasico" , ki je odgovorna za turistični zaton te regije !!!!!pa da ga kamenjajo !!!!!!!!!!!!!!!