Svet
175 ogledov

Rusija prepovedala to Putinovo fotografijo

Vladimir Putin   EPA
Uradni Kremelj je prepovedal fotografijo, na kateri je predsednik Vladimir Putin prikazan kot našminkani klovn, saj naj bi bila "ekstremistična", piše Telegraph.

Rusko pravosodno ministrstvo je prejšnji teden sporno fotografijo Vladimirja Putina dodalo na seznam prepovedanega ekstremističnega materiala. Na tem seznamu so še nacistična obeležja, slogani, ki propagirajo nadvlado belcev in džihadistične spletne strani.

Fotografija se je na spletnih omrežjih razširila potem, ko je Rusija sprejela kontroverzni zakon o "homoseksualni propagandi" leta 2013. Med drugim jo je uporabila celo ena izmed škotskih pivovarn za posebno izdajo piva, imenovanega "Pozdrav, ime mi je Vladimir".

Vladimir Putin | Avtor: Youtube Youtube


Omenjeni zakon prepoveduje "promocijo" homoseksualnosti med mladoletnimi, kritizirajo ga kot homofobnega in korak v smeri ekstremnega konzervativizma. Kršitelji zakona so lahko kaznovani z denarno kaznijo v znesku do 125 evrov, pravne osebe pa lahko doleti kazen v znesku dobrih 23 tisoč evrov.

Najvišje kazni so predvidene za tuje kršitelje tega zakona, ki jim poleg denarne kazni grozi tudi 15-dnevna zaporna kazen in posledični izgon iz države.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
  • Avatar AtaAufbiks
    AtaAufbiks 21:22 07.april 2017.

    Odlična slika! Sem jo kar na facebook nalepil!

  • MihaPu 23:21 06.april 2017.

    Mogoče ima prav ker so to "naravne vrednote", ki so v neskladju z izrojenimi manjšinskimi bolezenskimi vrednotami teh "ostalih", ki so pač bolani. Bolani ne morejo sprejemati zakone, samo zdravi osebki lahko odločajo o bolanih in kaj delati s takšnimi anomalijami. :)

  • Skippy 18:14 06.april 2017.

    Ok, vse lepo in prav. Samo zakaj pa bi potem ti silil druge k temu, da so skladni s tvojimi vrednotami?