Svet
44 ogledov

Rusija se je ogrevala, resni napadi v Siriji še pridejo!

Bombandiranje Islamske države v Siriji EPA
Od začetka ruskega posredovanja na oporišča islamskih ekstremistov v Siriji so ruski vojaki dnevno izvedli okrog 50 misij dnevno. Uradna Moskva ocenjuje, da je to premalo.

Kot pišejo ruski mediji, namerava Kremelj povišati število dnevnih posredovanj v Siriji celo na 300. Ruski predsednik Vladimir Putin je ta konec tedna potrdil, da je število dnevnih posredovanj od začetka napadov zaokroženo na okrog 50; število bodo nekajkrat povišali. V ta namen naj bi v Siriji začeli postavljati novo letalsko pisto, ki bi jo lahko uporabljalo rusko letalstvo za potrebe svojih letov.

Kot piše Sunday Times napadi potekajo tako, da tarče ruskemu letalstvu sprva predajo Sirci sami; Rusi jih s pomočjo dronov pregledajo in nekatere tudi odbijejo napasti. “Zelo so zaskrbljeni, kako bo na njihove akcije gledal svet. Če se jim napad ne zdi upravičen, tarčo, ki jo dobijo s strani sirske vojske, odbijejo,” je za Sunday Times povedal neimenovani vir.

Rusko obrambno ministrstvo je včeraj objavilo bilanco letalskih posredovanj; kot poročajo, naj bi uničili 49 objektov v več sirskih provincah, med njimi so skladišča, oporišča, že utrjeni položaji in vojaška vozila Islamske države. 

Bombandiranje Islamske države v Siriji | Avtor: EPA EPA

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 5
  • dragec 13:21 20.oktober 2015.

    Bravo Rusi, zakaj nastopate tako prepozno, odjebali bi američane

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 17:12 19.oktober 2015.

    Odbijejo? Sej ni žoga da bi se odbijala? Ste morda mislili "zavrnejo"?

  • benč 17:01 19.oktober 2015.

    Bravo Putin!