Svet
15 ogledov

Rusija: v eksploziji najmanj 17 mrtvih

(Foto: Reuters)
1/15
Žurnal24 main
V mestu Vladikavkaz na jugu Rusije je pred tržnico eksplodiral avtomobil bomba. Po prvih podatkih je umrlo najmanj 17 ljudi, najmanj 130 pa je ranjenih.

Po poročanju ruskih medijev je policija po eksploziji zaprla območje, na kraj dogodka pa so prihiteli reševalci. Na tržnico je prispel tudi severnoosetijski voditelj Taimuraz Mamsurov.

Po ogledu prizorišča je povedal, da je bilo v avtomobilu, ki je eksplodiral, truplo brez glave, kar verjetno pomeni, da je bombo sprožil samomorilski napadalec.

Bomba je bila narejena iz štiridesetih kilogramov razstreliva, napolnjena pa je bila s kovinskimi delci.

Očividci pravijo, da so vsepovsod ležala trupla in ranjenci, eksplozija pa je močno poškodovala zgradbe in avtomobile v bližini. Poškodovanim so na pomoč priskočili ljudje, ki so se znašli na kraju dogodka, in policija, toda pozneje so morali zapustiti območje, saj so preiskovalci tam opazili vozilo, ki je bilo na seznamu ukradenih. Poklicali so strokovnjake s psi, ki so iskali razstrelivo, poroča ruska tiskovna agencija Itar-Tass.

Rusko tožilstvo je medtem sporočilo, da je že uvedlo preiskavo zaradi "terorističnega dejanja". Napad je ostro obsodil ruski premier Vladimir Putin, ki je dejal, da "tovrstna dejanja sejejo sovraštvo med prebivalci in da si tega ne smejo dovoliti".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.