Svet
1 ogledov

Rusija zavzela oporišče na Krimu

Boj za ukrajinsko bazo Belbek Reuters
Rusija je prevzela nadzor nad še enim ukrajinskim vojaškim oporiščem na Krimu.

Ruske sile so z uporabo šok granat vdrle v pomorsko oporišče v Feodosiji na zahodu Krima in onesposobile ukrajinske vojake, so sporočile ukrajinske oblasti.

Po navedbah tiskovnega predstavnika ukrajinskega obrambnega ministrstva na Krimu Vladislava Seleznjova naj bi tri ruska vozila zapustila oporišče, prevažala pa naj bi ukrajinske vojake z zvezanimi rokami.

Brez elektrike 30 odstotkov Krima

Ukrajina je medtem po poročanju ruske tiskovne agencije Itar-Tass, ki se sklicuje na namestnika premierja Krima Rustama Temirgalijeva, zmanjšala dobavo električne energije na Krim za 50 odstotkov, zaradi česar so na polotoku uvedli redukcije.

"Trenutno je brez elektrike okoli 30 odstotkov Krima," je dejal Temirgalijev in dodal, da so bili na takšen ukrep Kijeva pripravljeni.

Na delu generatorji

Po njegovih besedah bodo težavo poskušali rešiti z 900 mobilnimi generatorji, ki so deloma že v uporabi v bolnišnicah, upravnih zgradbah in za zagotavljanje oskrbe z vodo, zagnali pa bodo tudi tri termoelektrarne.

Temirgalijev je sicer še izrazil prepričanje, da bi v primeru popolne prekinitve dobave iz Ukrajine ponovno preskrbo z elektriko lahko vzpostavili v mesecu in pol. "Že potekajo priprave za aktivacijo devetih mobilnih električnih enot, ki proizvajajo dovolj energije. Za to bo potreben mesec in pol," je dejal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.