Svet
19 ogledov

"Ruska vohuna sta pazila na najina otroka"

(Foto: Reuters) Žurnal24 main
"S soprogo sva še vedno prepričana, da je prišlo do pomote in da so prijeli napačne ljudi." Prijatelji domnevnih ruskih vohunov šokirani.

Bili so sosedje, najboljši prijatelji, skupaj so preživljali konce tednov, imeli rojstnodnevne zabave in pekli na žaru, otroci so se radi igrali skupaj. Dve družini iz New Jerseya – vendar pa je ena imela veliko skrivnost: starša naj bi bila dva izmed ruskih vohunov, ki so jih predvčerajšnjem prijeli v ZDA, enega pa še včeraj na Cipru.

Na dan prihajajo podrobnosti o življenju 11 oseb, ki so jih ameriške oblasti obtožile, da so vohunile za Rusijo. Dva izmed teh sta bila tudi Richard in Cynthia Murphy. Njuna prijatelja ne moreta verjeti, da je vse to res. "Stopila sta v stik z FBI, kjer so vse potrdili. Še vedno je zelo nenavadno, presunjena sva," je par, ki želi ostati anonimen, povedal za Daily News.

Povsem običajen par
"S soprogo sva še vedno prepričana, da je prišlo do pomote in da so prijeli napačne ljudi," pove soprog. Spoznali so se leta 2003, ko so se Murphyjevi preselili v isto stanovanjsko naselje v New Jerseyju. Soseda jih opisujeta kot povsem običajno družino: "Imela sta rada svoji hčerki, uživala sta v družbi drug drugega, veliko sta se smejala." Zdaj se je izkazalo, da sploh nikoli nista bila poročena, vse skupaj je bila le šarada, namenjena prikrivanju njune prave misije: vohunjenja.  

"Ko pogledam nazaj, pomislim, da sva jima dovolila paziti najina otroka. Ruska vohuna sta pazila najina otroka!" je ogorčen soprog.

Počutita se izdano
Vezi so se nekoliko pretrgale leta 2006, ko se je družina Murphy preselila, še vedno pa so ostali v stiku preko elektronske pošte. Zadnjič so se jim oglasili decembra, za božič."Ko gledam nazaj, je vse zelo čudno. Je bilo vse le zaigrano?" se sprašuje soprog, oba zakonca pa se strinjata, da se počutita izdana.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.