Svet
16 ogledov

Ruske vojake bodo urili z badmintonom

Ruski vojaki Reuters
Rusko obrambno ministrstvo bo investiralo v badminton. Ocenili so, da bodo tako na lahek način poskrbeli za vzdrževanje kondicije pripadnikov svojih enot. Pri nas podobne ideje (za zdaj) ni.

Rusko obrambno ministrstvo se bo okrepilo, in to z loparji za badminton. Kupili bodo deset tisoč loparjev in na desettisoče perjanic, s tovrstnim športnim udejstvovanjem pa želijo doseči, da bodo vojaki ostali v dobri fizični kondiciji brez pretiranih finančnih vložkov države. 

"Pri igranju badmintona so aktivne iste mišice kot pri metanju granat, nožev in drugih stvari," je za ruski časnik Izvestia dejal polkovnik Alexander Shchepelev, odgovoren za fizično pripravljenost vojakov. Dodal je še, da bo "opazovanje leteče perjanice še posebej dobra vaja za strelce". S to vadbo naj bi po njegovih besedah okrepili očesne mišice ter izboljšali reakcijski čas.

Tudi ruska predsednik Dmitrij Medvedjev in premier Vladimir Putin sta sicer znana ljubitelja badmintona ter drugih športnih aktivnosti. Šestinštiridesetletni predsednik in njegov 13 let starejši kolega v javnosti rada izpostavljata pomen športa in pravita, da je v tem prihodnost Rusije.

Slovenska vojska: vsak dan vadijo po eno uro

"Podobne ideje do zdaj nismo imeli. Mi vzdržujemo šport in imamo tudi športno enoto Slovenske vojske, ki nam zelo pomaga pri razvoju športa. Veliko imamo tudi športnorekreativnih objektov, vsako jutro imajo zaposleni organizirano eno uro vadbe ter različne športne dejavnosti. Z loparji pa res še nismo začeli," pa nam je glede športnega udejstvovanja naših vojakov povedal Simon Korez iz Generalštaba Slovenske vojske (SV). Člani SV, kot pravi, v sklopu dnevne vadbe "tečejo, se razgibavajo in vsako leto opravljajo Cooperjev test".

Komentarjev 1
  • privat 19:26 15.november 2011.

    Raje jim kupite življenske zaloge vodke...tako da lahko drugi narodi normalno živijo...