Svet
47 ogledov

Ruski hekerji več mesecev tudi o privatnih stvareh Obame

Bela hiša Žurnal24 main
V računalniški sistem State Departmenta in Bele hiše naj bi vdrli ruski hekerji, so po poročanju ameriške televizijske mreže CNN ugotovili ameriški preiskovalci.

Hekerji naj bi si celo za več mesecev povsem prilastili sistem zunanjega ministrstva ZDA, v Beli hiši pa naj bi jim uspelo vdreti le v odprt oziroma netajni sistem. Šlo naj bi za najbolj dodelane in uspešne vdore v zgodovini, saj so Američani skušali Ruse večkrat izključiti iz sistema, vendar pa so ti vedno znova našli pot nazaj. V sistem Bele hiše pa so vdrli oktobra lani, ko so prišli med drugim do podatkov o predsednikovem urniku, ki niso za javnost.

Bela hiša zagotavlja, da hekerjem ni uspelo priti v zavarovani tajni računalniški sistem. Bela hiša ima dva računalniška in telefonska sistema. Enega za normalno komuniciranje, drugega pa za tajne informacije.

Navedb neimenovanih ameriških uradnikov za CNN v torek ni komentirala niti Bela hiš, niti Moskva. CNN pa ugiba, da so bili ti napadi tisti, ki so nacionalnega direktorja za obveščevalne dejavnosti Jamesa Clapperja prepričali, da je v zadnjem poročilu kongresu hekerske napade navedel kot največjo grožnjo ameriški nacionalni varnosti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.