Svet
476 ogledov

Ruski super lovec je strah in trepet islamistov

Suhoji Su-34 Suhoji
Rusko obrambno ministrstvo je razkrilo, da vojska v svojih zračnih napadih v Siriji uporablja izključno borbena letala Suhoj. Med njimi so najboljši lovec, Su-34, uporabljajo pa tudi letali Su-25 in Su-24. Z njimi napadajo cilje islamske države.

Su-34 je borbeno letalo in najmodernejše vojaško letalo, ki ga trenutno uporabljajo v napadih na islamistične cilje v Siriji. Su-24 je letalo, ki ga uporabljajo za lete pod radarji, z njimi pa na nižjih višinah napadajo cilje na kopnem. Za omenjeno letalo je značilno izjemno kratko vzletanje in pristajanje, zato ga lahko uporabljajo tudi na najmanjših letališčih.

Su-25 je najstarejše letalo ruskih zračnih sil, ki ga uporabljajo že od osemdesetih let prejšnjega stoletja. Preizkusili so ga v borbah v Afganistanu.

Rusija je tudi objavila posnetke, ki naj bi prikazovali bombardiranje sedeža Islamske države in njihovega kampa za treniranje vojakov. Kot sporoča uradni Kremelj, naj bi napadi trajali vsaj štiri mesece.

 

Komentarjev 12
  • MihaPu 12:31 06.januar 2017.

    @Žurnalček je že prepoznan bosanček isis-vehabist živeč v Sloveniji z ideologijo, ki mu jo analno poda njegov verski voditelj imam iz Bosne. Nič novega pri njemu ne bomo slišali kot pa anti-ruska stališča.

  • kapibara 21:30 12.december 2015.

    Ne vem kaj je res.. ampak meni se zdi, da so "križci" posnetki dron kamere, katera sporoča avio kam naj jo spusti.. ?? !!!

  • Avatar Zala
    Zala 10:41 04.oktober 2015.

    Žurnalček, če je temu tako, potem drži, da so Yenkiji načrtno in namenoma bombandirali Bolnišnico v Kunduzu-Afganistan in ni bila pomota, kot sedaj trdijo. .......... ............. .......... .............. Namesto Talibanov so umorili 19 zdravnikov !!!! Sevada umrli so tudi skoraj ...prikaži večj vsi pacienti. Vtakni si nekam te svoje Yenkije, ki so navadni morilci. Ubijajo se doma in to želijo početi tudi po svetu !