Svet
107 ogledov

Ruski vojaki bežijo iz vojske

ruski vojaki Profimedias
Čeprav Kremelj ves čas zatrjuje, da ruski vojaki ne sodelujejo v vojni v Ukrajini, pa mediji poročajo, da je nekaj vojakov iz strahu pred misijo zbežalo iz vojske.

Iz strahu pred misijo na vzhodu Ukrajine naj bi po poročanju ntv.de, ki se sklicuje na druge medije, iz oporišča ruske vojske na jugu države zbežalo več vojakov, ki so se vojski sicer priključili prostovoljno.

Vojaki so zbežali, ker so jih hoteli poslati na bojišča v Ukrajino, je povedala mati dveh pobeglih vojakov. Ker so oporišče zapustili brez dovoljenja, jih čakajo hude posledice. Mati trdi, da sinovoma grozi deset let zapora.

Rusko obrambno ministrstvo je potrdilo, da disciplinarni postopek vodijo le proti štirim od več ducat omenjenih vojakov. Odvetnica, ki zastopa pet vojakov, pa pravi, da to ne drži in da bodo obravnavali veliko več moških, na katere so pritiskali, naj se pridružijo upornikom v Ukrajini. Tam bi zaslužili 140 evrov na dan.

Komentarjev 4
  • dragec 11:55 13.julij 2015.

    NATO -provokacije

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 15:35 12.julij 2015.

    Ukrajinci pa Rusi se nočjo bojevat med sabo. To so si kot bratje. Samo zarad politike prihaja do preliva krvi. Rusi so to sprožil ker so se bal da bojo izgubil strateško oporišče v Ukrajini, zdej pa tako stanje kr ...prikaži več traja in traja. Vojno stanje namreč. Žalostno kako lahko politika uniči prijateljstvo med sorodnima narodoma.

  • Xerxes 13:30 12.julij 2015.

    Koliko pa nudijo Ukrajinci? koliko plačajo najemnikom? 200€?