Svet
2736 ogledov

Rusko letalo izginilo z radarjev

Vojaško letalo KC-130 Hercules EPA
Usoda letala in posadke še ni znana.

Rusko vojaško letalo s 14 vojaki je sinoči izginilo z radarskih zaslonov nad Sredozemskim morjem, to pa se je zgodilo v času, ko so izraelska letala F-16 napadala tarče v severovzhodni sirski provinci Latakija, je po poročanju tujih tiskovnih agencij potrdilo rusko obrambno ministrstvo.

Zvezo s posadko ruskega vojaškega letala II-20 nad Sredozemskim morjem so izgubili 35 kilometrov od sredozemske obale Sirije, ko se je letalo vračalo v vojaško bazo Hmeimim, je pojasnil predstavnik ruskega obrambnega ministrstva.

Usoda letala in posadke še ni znana, je ministrstvo poudarilo v izjavi, ki so jo povzele ruske tiskovne agencije.

Rusko vojaško letalo bi lahko strmoglavilo v Sredozemsko morje zaradi "nepredvidenega kritičnega incidenta" v zraku, poroča ruska tiskovna agencija Interfax.

Rusko vojaško letalo je z radarjev izginilo le nekaj ur potem, ko sta se predsednika Rusije in Turčije Vladimir Putin in Recep Tayyip Erdogan dogovorila za vzpostavitev demilitarizirane cone okoli sirske province Idlib.

Letalska nesreča v Melbourneu Nesreča Svet Letalo treščilo na tla sredi stanovanjskega naselja Andi letalo Svet Hud incident med letom

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.