Svet
32 ogledov

Rusko letalo strmoglavilo v Sredozemsko morje

Mig 29 Youtube
Rusko vojaško letalo je med pristajanjem na rusko letalonosilko Admiral Kuznjecov, ki je nameščena ob sirski obali, strmoglavilo v Sredozemsko morje, so danes sporočili z ruskega obrambnega ministrstva.

Sprva so vest objavili ameriški mediji, Rusi so o dogodku molčali. Danes so vest potrdili in pripisali še, da je pilot strmoglavljenje preživel, poročanje agencije AFP povzema STA. Po poročanju tujih medijev se je pilot pred strmoglavljenjem iz letala, ki je bilo na vadbenem poletu, izstrelil, kasneje so ga rešili iz morja.

Nesreča, do katere naj bi prišlo zaradi tehnične napake, se je zgodila nekaj kilometrov od letalonosilke. Kdaj je letalo tipa Mig-29K, ki je bilo na vadbenem poletu, strmoglavilo, niso pojasnili. Vendar pa so poudarili, da ruske letalske sile z letalonosilke Admiral Kuznjecov nadaljujejo svoje aktivnosti nad Sredozemljem.

Poveljnik letalonosilke, admiral Sergej Artamonov je v soboto sporočil, da se ruska letalonosilka, s katero želi Moskva okrepiti svoje vojaške sile v sirskem konfliktu, nahaja na odprtem morju blizu sirske obale, kamor je bila tudi namenjena. Rusija sicer od septembra lani na območju Sirije v podporo silam sirskega predsednika Bašarja al Asada izvaja letalske napade.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • ode 19:42 16.november 2016.

    To je čisto normalna stranska škoda v vojnem času. Pri toliko tisočih avionov je čisto normalno, da se katero ne vrne v izhodošče.

  • Žurnalček 22:31 15.november 2016.

    Banda proameriška , a ko sta se pa dva USAF pičla med sabo , pa to ni bil noben udarec za njihovga Črnuha ! Kako vas ni sram sploh napisati takšen naslov !

  • jozicamurn 15:55 15.november 2016.

    Kot bi rekli "jebat ga se zgodi" tako pac je, okvare se dogajajo.