Svet
4216 ogledov

Ruvanje dreves, odkrivanje hiš, toča

Hrvaška - neurja Facebook
Okoli poldneva so neurja dosegla tudi osrednji del Hrvaške. Z udarci narave se spopadajo tudi v Avstriji in Italiji.

Na Hrvaškem je bilo danes najhuje v Banovini, kjer je veter podiral drevesa, poškodoval številna poslopja in oviral promet, padala pa je tudi toča. Slabo vreme je med drugim prizadelo Petrinjo, Sisak, Glino, Kutino, Virovitico in Hrvaško Kostajnico.

Gasilci imajo tako polne roke dela z odstranjevanjem posledic divjanja narave. Hrvaški portali poročajo o razkritih strehah, poškodovanih avtomobilih, izruvanih drevesih. 

Hrvaška - neurja | Avtor: Facebook Facebook

Težave v Avstriji in Italiji

Huda neurja ta konec tedna pestijo tudi Avstrijo. Ponoči je bilo med drugim napeto na jugu zvezne dežele Spodnja Avstrija. V okrožju Neunkirchen so se spopadali s točo in poplavami, na Dunaju je veter dosegal hitrosti 110 kilometrov na uro. Poplavljalo je tudi v deželah Salzburg, Štajerska in Tirolska. 

Na avstrijskem Štajerskem je bilo zaradi obilnih padavin in vetra, ki je podiral drevesa, zaprtih več cest, poroča avstrijska tiskovna agencija APA. Podobno je bilo na vzhodu Tirolske, med drugim v okrožjih Lienz in Innsbruck.

Tudi Italija se že več dni spopada z ekstremnim vremenom - vročino in požari na jugu ter močnim deževjem na severu, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Najvišjo nevarnost, rdeči alarm, so med drugim razglasili v Lombardiji, kjer je močno deževje na območju jezera Como sprožilo poplave in plazove. 

Vremenski alarmi so sicer razglašeni tudi drugod na severu Italije, med drugim v Toskani in v Benetkah.

Oranžno opozorilo pred prihajajočimi nevihtami velja tudi za našo državo. Podrobnosti o tem preberite v članku na tej povezavi. 

Toča v Italiji Opozorila Slovenija Sveža prognoza neviht, Slovenija oranžna

dezurni@urnal24.si

 
Komentarjev 1
  • rd2dmk2 22:14 01.avgust 2021.

    v brazili pa sneg. pr nas smo ob breskve, v brasili pa ob kavo. za breskve komu mar, ampak zdej se bo pa treba na divko navadit.