Svet
33 ogledov

Ryanair tudi čez lužo

Letalo Ryanaira Žurnal24 main
Uprava družbe Rynair je potrdila poslovni načrt, ki vključuje tudi čezatlantske lete.

"Evropski potrošniki si želijo cenejših potovanj v Ameriko in enako velja tudi za Američane, ki bi radi ceneje leteli v Evropo. Čezoceanski leti so torej logičen korak naprej v našem razvoju," poudarjajo pri Ryanairu. Nadaljujejo, da načrt predvideva povezavo med 12 do 14 ameriškimi in evropskimi mesti.

Izvajanje nizkocenovnih poletov med Ameriko in Evropo naj bi začeli izvajati v prihodnjih petih letih, prej ne. Začetek storitve je odvisen od uspešnosti dogovora z Airbusom in Boeingom; nizkocenovnik naj bi namreč v svojo floto jeklenih ptic pridobiti Airbus A350 ali Boeing 757 Dreamliner.

Uradno je vodstvo Ryanaira potrdilo plan za odhodna in prihodna mesta iz 14 evropskih in ameriških mest, med njimi so vključene destinacije: New York, Boston, Chicago in Miami z odhodom iz Londona, Dublina in Berlina.

Britanski mediji po objavi vesti že poročajo o začetku poletov v ZDA za "pičlih 10 evrov". Tako poceni letalske karte za let preko luže - vsaj na začetku - zagotovo ne bodo, začele naj bi se nekje pri ceni 99 evrov, kar pa je še vedno zelo ugodno.

Zanimive vsebine o potovanjih najdete tudi na portalu Med.over.net.

Komentarjev 2
  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 12:19 19.marec 2015.

    To je res ampak po drug stran pa za kakšnega nezahtevnega turista z malo prtljage to vseen pomeni prihranek. No tud če dajo recmo 50 evrov doplačila za prtljago je še vedno ugodno.

  • URIAH HEEP 09:18 19.marec 2015.

    Ni panike, ljudje smo že dolgo postranski zaslužek nizkocenovnih prevoznikov.Denar se skriva v skritih tankih, kjer naj bi bila osebna in ostala prtljaga.To so tisti, ki cele dneve rišejo bele črte po našem in ostalem nebu, vse v ...prikaži več imenu agende 21...Pa lep dan še naprej.