Svet
22 ogledov

S 26 prsti za Guinnessov rekord

1/3
Žurnal24 main
Mati 16-mesečne deklice iz Mjanmara, ki ima 12 prstov na rokah in 14 na nogah, se poteguje za vpis hčere v Guinnessovo knjigo rekordov. Dekličin oprijem je z večjim številom prstov celo boljši, pravi mati.

26-letna Phyo Min Min Soe iz Yangona v Mjanmaru je pred 16. meseci rodila deklico Le Yati Min, ki ima 12 prstov na rokah in celo 14 na nogah.

Deklica je tako morda oseba z največjim številom prstov na svetu, saj naj bi sedanji rekord sicer pripadal indijskemu dečku, ki ima na rokah 12 prstov, na nogah pa 13.

"Sestre sem v porodnišnici vprašala, ali se je moj otrok rodil z nogami in rokami. Odgovorile so mi, da ima deklica še več, kot potrebuje," je dejala Lejina mati.

Več prstov je celo prednost
Ponosna mati Phyo Min Min Soe je v torek povedala, da bi bila sicer vesela svetovnega rekorda, a da ima njena hči tudi brez tega že srečno življenje in celo nekaj naravnih prednosti.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

"Videti je, da ima Le močnejši oprijem, saj ji na tla ne pade prav veliko stvari," je še dejala mati 16-mesečne Le.

Do polidaktilije, pojava, ko se otrok rodi z dodatnimi prsti na rokah ali nogah, sicer ne pride prav pogosto, še bolj nenavadno pa je, da se pojavi na obeh nogah in rokah, tako kot pri Le.

Craig Camasta, kirurg iz Atlante je ob tem pojasnil, da se mnogo staršev otrok s polidaktilijo odloči za operativno odstranitev "dodatnih" prstov, predvsem zaradi socialne stigme. A dejal je še, da ni nujne potrebe, da dodatne prste na nogah ali rokah sploh odstranijo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.