Svet
4 ogledov

S časopisom do novih teroristov

Fotografija je simbolična. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Al Kaida začela izdajati svoj časopis, s katerim želi pridobiti nove člane. V prvi izdaji so objavili tudi članek z naslovom "Naredite bombo v kuhinji svoje matere".

Al Kaida je začela izdajati prvi internetni propagandni časopis pod naslovom Inspire. Časopis, ki izhaja v angleškem jeziku, je ugledal luč sveta pred dvema dnevoma. Njegov namen je pomagati tej teroristični skupini pridobiti nove člane v ZDA in Evropi.

"Novi časopis je očitno namenjen bodočim pripadnikom džihada v ZDA in Veliki Britaniji, ki bi lahko bili naslednji morilci iz Fort Hooda ali bombaši s Times Squara," je izjavil znanstvenik in bivši častnik CIE Bruse Riedel.

Vendar pa začetek ni najbolj obetaven. Časopis, ki naj bi zagotovil vsebine za 67 strani, je izšel le na treh straneh. Med njimi je bil tudi članek z naslovom "Naredite bombo v kuhinji svoje matere", kjer podrobno pojasnjujejo, kako v kratkem času in na lahek način narediti bombo iz sestavin, ki jih najdete v kuhinji. Uredništvo pa je v uvodnem delu pozvalo bralce, naj kakovost časopisa izboljšajo tudi s svojimi članki, komentarji in predlogi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.