Svet
6 ogledov

S Facebookom proti samomorom

V omenjeni skupini je bilo približno 200 članov, prestrašena profesorica pa zara Žurnal24 main
Potem ko je anonimni bloger pustil sporočilo, da se bo ubil, ga na Facebooku na deset tisoče oseb prepričuje, naj tega ne stori.

Da družabna mreža Facebook vedno bolj združuje ljudi, kaže naslednja zgodba. Kanadčanka Kimberly Furnell je na priljubljeni mreži ustvarila skupino "Please Don't Jump" (Prosim, ne skoči), potem ko je na spletni strani postsecret.com opazila sporočilo obupanega neznanca.

Le-ta je v svojem blogu podrobno opisal načrte, kako se namerava poleti vreči z mosta Golden Gate v San Franciscu. Bloger je navedel še, da je priseljenec in da tukaj ni zaželen. Več ni razkril.

Furnellovi sporočilo ni dalo miru. Ustvarila je skupino, ki je v sedmih dneh pritegnila več kot 48 tisoč članov, ki obupanemu blogerju pošiljajo spodbudna sporočila. "Vem, da je življenje zate trenutno težko. Prosim vedi, da je življenje pomembno in da si zaželen. Ne obupaj," se glasi eno od njih.

Spletna stran, kjer je Furnellova videla sporočilo o samomoru, privablja osebe, da si izlijejo dušo in objavijo svoje skrivnosti, napisane na karticah.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.