Svet
2 ogledov

S Facebookom tudi v preteklost

Da bi se ustanovitelj in solastnik Facebooka Mark Zuckerberg naveličal 50 milija Žurnal24 main
Mark Zuckerberg je predstavil nov, sodoben Facebook. Potovali bomo lahko skozi preteklost. Ogromno novih aplikacij, nov način všečkanja in način združevanja.

Timeline in novi razredi aplikacij sta dve najbolj pomembni novosti, ki jih je na današnji konferenci f8 v San Franciscu predstavil Mark Zuckerbeg.

Z novim načinom prikazovanja vsebine na Facebooku, ki so ga poimenovali Timeline, so želeli na eno mesto postaviti vse življenje uporabnika. Kot je poudaril prvi mož Facebooka, naj bi Timeline  vseboval informacije o vsem, kar so njegovi uporabniki do zdaj objavili na Facebooku.

"To je zgodba vašega življenja. Vse vaše zgodbe, aplikacije so na enem mestu. To je nov način, na katerega se boste lahko izražali," je med predstavitvijo povedal Zuckerberg.

Najbolj spremenjen osebni profil

Spremenjen je osebni profil uporabnika. Na vrhu bo slika, s pomočjo katere se bomo lahko najbolje izrazili. Menjali jo bomo, kolikor jo bomo želeli. Slika, ki jo imamo na profilu zdaj, bo še vedno v levem zgornjem kotu.

Še vedno bomo svoje objave lahko delili, s komerkoli bomo želeli. Ali le s prijatelji, jih objavili za prijatelje prijateljev ali pa jih ponudili vsem. Na prenovljenem Facebooku bodo lahko uporabniki spremljali le informacije o izbranih prijateljih, druge pa bodo lahko odklonili.

Novost je tudi ta, da bo na Facebooku dostopna vsa naša preteklost. V desnem zgornjem kotu bodo navedene tudi letnice, v katerih smo uporabljali Facebook. To naj bi nam omogočalo, da se s klikom vrnemo v preteklost.

Nove aplikacije

Da so lahko pri Facebooku lansirali omenjeni koncept, so morali uvesti novo vrsto aplikacij s pomočjo Open Grapha. Zdaj so uporabnikom na voljo aplikacije za komunikacijo, igre, medije in življenjski stil. Facebook se je povezal z glasbenim servisom Spotify, da je lahko uvedel aplikacijo, ki bo uporabnikom omogočala, da odkrijejo zanimivo, še ne poznano glasbo. S prijatelji bomo lahko tako naenkrat poslušali isto pesem.

"Lahko se povežete s komerkoli na kakršenkoli način," je povedal Zuckerberg. Dodal je še, da glasbene založbe verjamejo, da bo določena glasba prišla do več ljudi, kar bi posledično pomenilo tudi večje nakupe.

Uporabniki lahko prenovljen Facebook že preizkušajo, medtem pa bodo programerji razvijali nove aplikacije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.