Svet
119 ogledov

S kakšno hitrostjo tonejo Benetke

Benetke satelit fotografija Nature.com
Zaradi vpliva človeka so nekateri deli Benetk še posebej ogroženi in tonejo hitreje, so ugotovili znanstveniki. Na nekaterih delih pa prav človek drži mesto nad gladino vode.

Spletna stran Nature.com se je natančno poglobila v raziskavo, kako hitro tonejo Benetke. Na svoji spletni strani so objavili satelitske fotografije, iz katerih je dobro razvidno, kateri deli mesta so bolj kritični in kateri malo manj. Po njihovih izračunih se Benetke na leto povprečno potopijo za en milimeter, a obstajajo območja v mestu, ki zaradi prebivalcev tonejo hitreje, nekatera območja pa prav zaradi njih tonejo počasneje, so zaključili znanstveniki.

Na fotografijah, ki jih je posnel satelit, je z rdečo barvo označeno, kateri predeli mesta so bolj ogroženi in kateri malo manj. Območja, označena z rdečo barvo, so bolj izpostavljena vplivom morja, območja, označena z zeleno, pa se še vedno nekako držijo nad gladino vode. Več si oglejte na spletni strani Nature.com.

Komentarjev 2
  • reider 17:45 09.november 2013.

    Hja vse v stilu Izi kejm ,izi go.hraste za benetke so nam podrli,a jih tut sami dolgo ne bodo imeli.Tega naj se zavedajo vsi ljudi,ki si bašejo kupe.Nekoč bodo vse morali pustiti tu.Kot poje pesem mislimda Nenad KErota-Sve prolazi,sve odlazi,al ljubav ostaje...

  • privat 17:58 06.oktober 2013.

    pozabimo venecijo ,ker ji ni pomoči!