Svet
1560 ogledov

S kemičnim orožjem pobili več kot sto ljudi

Napad s kemičnim orožjem
Več kot tisoč naj bi bilo ranjenih.

Sirska vojska je v napadu na enklavo Vzhodna Guta, ki velja za zadnjo trdnjavo upornikov, po navedbah človekoljubnih organizacij domnevno uporabila kemično orožje.

Kot so sporočile bele čelade, je v soboto zvečer helikopter nad Dumo odvrgel bombo s kemičnim orožjem. Umrlo naj bi najmanj 150 ljudi, poročajo tuje tiskovne agencije.

Poleg smrtnih žrtev naj bi domnevni napad s kemičnim orožjem zahteval tudi več kot tisoč poškodovanih.

Ni še potrjeno

Človekoljubna organizacija Zveza zdravstvenih in dobrodelnih organizacij (UOSSM) je prav tako potrdila, da naj bi v napadu s kemičnim orožjem umrlo več kot sto ljudi. Ocenili so tudi, da gre za enega od najhujših napadov v sirski zgodovini, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Neodvisni viri poročil o napadu s kemičnim orožjem še niso potrdili.

Bela hiša je sporočila, da proučujejo navedbe o domnevnem napadu s kemičnim orožjem v Siriji. Ob tem so v Washingtonu poudarili, da najostreje obsojajo domnevni napad na območju Vzhodne Gute in da bo Rusija, če se bodo domnevne izkazale za pravilne, morala prevzeti del odgovornosti zaradi svoje "neomajne podpore" sirskemu režimu Bašarja al Asada, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Komentarjev 5
  • 209e2c6214dc81fb3f0c12ca0e235ef9e399b13a 12:03 10.april 2018.

    kakšna dvoličnost, američani so samo v Iraku pobili z letalskimi napadi več kot dva milijona civilistov, v Vietnamu so med 1960 in 1970 leti z letali natrosili več kot 75 milijonov litrov smrtonosnega strupa pesticida Orange zaradi katerega je tudi ...prikaži več umrlo več kot milijon ljudi, V Libiji je zaradi njihovega bombardiranja umrlo tudi kakih milijon civilistov, da o Siriji niti ne govorim, pa nikome ništa.

  • Misel Topolovsek 19:17 08.april 2018.

    Ma dej..., vsakič ko v Siriji slabo gre za ameriško potprte skupine, togaj se zgodi napad s kemičnim orožjem Asadove armade, mislim da je še 50 ali 60 krat, to sm idiot može verjeti, so američani tolk butasti da sm ...prikaži večm verglajo eno, pa isto,..ja z takšnim predsednikom vse je moguče, nor človek nora administracija....

  • Žurnalček 16:11 08.april 2018.

    Lažnjivci , dejte se no prej zment kolk je mrtvih !!! Eni o 50 eni kot vi o 100, eni pa o 150 !!!!!