Svet
8 ogledov

S. Koreja po Kimu Džong Ilu

Nedatirana fotografija Kima Džong Una, ki jo je objavila severnokorejska tiskovn
1/6
Žurnal24 main
Redek politični dogodek severnokorejske vladajoče stranke odpira pot predaji oblasti korejskega voditelja Kima Džong Ila njegovemu najmlajšemu sinu Kimu Džong Unu.

V Pjongjangu se je začel kongres delavske stranke, ki se ni srečala že 30 let. Na njem bodo predvidoma določili naslednika sedanjega severnokorejskega voditelja Kima Džong Ila. Kot poročajo državni mediji, ga je stranka vnovič izbrala za voditelja, četudi naj bi bil v precej slabem zdravstvenem stanju, njegov najverjetnejši naslednik pa naj bi bil najmlajši sin Kim Džong Un.

Državni mediji do zdaj njegovega imena niso omenjali, zato je o njem znanega bolj malo. Le to, da je star 27 let in se je šolal v Švici. V ponedeljek so ga povišali v generala s štirimi zvezdicami, kar je po ocenah japonskega zunanjega ministra Seidži Maehare jasen znak, da ga nameravajo postaviti za naslednika Kima Džong Ila. Njegov starejši brat in polbrat naj bi bila iz nasledstva izključena. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.