Svet
21 ogledov

S pedofili kot s teroristi

David Cameron Reuters
Britanski premier napoveduje vojno pedofilom. Britanijo pretresa nov pedofilski škandal.

David Cameron je dejal, da bodo pedofili deležni iste obravnave kot teroristi. Z novim zakonom želijo odstraniti pravno vrzel, ki spolnim plenilcem omogoča izdelavo in posest priročnikov o tem, kako identificirati žrtve, kako z njimi vstopiti v stik in kako se izogniti prijetju. 

Zakon za pedofile predvideva enake oblike kazni kot za ekstremiste, ki si s spletnih strani nalagajo navodila za izdelavo bomb. "Povsem nesprejemljivo je, da obstaja pravna vrzel, ki dovoljuje pedofilom napisati in razdeljevati takšne ogabne dokumente. Želim zagotoviti, da bomo storili vse, kar lahko, da zaščitimo otroke. Tako bo takšno početje po novem nezakonito."

Pravna vrzel se je pokazala, ko so obveščevalne agencije na delu interneta, ki mu pravijo "temna mreža", odkrile primere takšnih navodil. 

Veliko Britanijo pretresa nov primer spolne zlorabe

Cameronova napoved sledi razkritju pedofila, ki je na eni izmed londonskih šol zlorabil okoli 60 otrok. William James Vahey je učil zgodovino in geografijo na mednarodni šoli Southbank v Londonu med leti 2009 in 2013. Pred mesecem je storil samomor, potem ko so mu na sled prišli ameriški agenti. 

FBI sklepa, da je Vahey v svoji dolgoletni učiteljski karieri zlorabil okoli 90 fantov. "Brez dvoma gre za enega od najbolj aktivnih spolnih plenilcev, ki smo jih ujeli, sodeč po številu možnih žrtev, glede na njegov položaj in tako naprej," je dejala agentka Shauna Dunlap. 

Ena od njegovih nekdanjih dijakinj je prepričana, da je Vahey odgovoren za smrt vsaj treh njenih sošolcev. Vahey je bil njen učitelj pred tridesetimi leti v Savdski Arabiji. Kot je dejala, so na srečanjih sošolcev krožile govorice, da je Vahey zlorabljal otroke. Sama pozna tri ljudi, ki so zaradi zlorabe kasneje storili samomor. FBI napoveduje, da bodo preiskavo pripeljali do konca kljub temu, da je storilec mrtev. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.