Svet
17 ogledov

S plastenkami tudi do 20 tisoč kun dnevno!

plastenke Shutterstock
Zahvaljujoč visokim temperaturam tega poletja dobičke kujejo zbiralci embalaže na Makarski rivieri.

Makarsko riviero je v tretjem tednu avgusta obiskalo več kot 50 tisoč turistov. V hotelih jih biva okoli 11.500, pri zasebnikih 10 tisoč. V sami Makarski jih je trenutno okoli 10 tisoč, 25 odstotkov več kot v istem času lani, piše Dnevnik.hr. In čeprav trgovci, lastniki lokalov in restavracij tožijo, da turisti ne zapravljajo prav veliko, zbiralci plastenk in pločevink to poletje ne čutijo recesije.

Dnevno zaslužijo približno 20 tisoč kun (okrog 2.800 evrov), se glasijo neuradni podatki Tportala. Na plažah od Brela do Gradca zberejo okoli 40 tisoč vračljivih steklenic in pločevink.

A tudi ti se pritožujejo, ker naj bi jim v zelje skakali ... turisti! Dopoldne se kopajo, popoldne pa zbirajo plastenke. So pa visoke temperature zagotovo povečale količino prazne embalaže, saj se je povečala prodaja pijač in s tem dobiček tistim, ki embalažo pijač pobirajo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.