Svet
15 ogledov

S poljubi prizemljila letalo

Frontier Airlines. EPA
Par v ZDA se je včeraj, ob 10. obletnici 11. septembra, odločil za izkazovanje naklonjenosti na WC-ju letala. Zaradi sumljivega vedenja sta potniško letalo pospremili lovski, na tleh pa pričakali policijski specialci.

Posadka na letalu družbe Frontier Airlines je včeraj sporočila, da se dve osebi "nenavadno dolgo" zadržujeta na WC-ju.

Letu iz Denverja v Detroit sta zato sledili dve lovski letali F-16. Letalo je normalno pristalo, namesto da bi potnike takoj izkrcali, pa so ga zapeljali na oddaljeno mesto na letališki stezi.

Čez kakšno uro so se na letalo vkrcali policijski specialci, prtljago pa so pregledali policijski psi. Policija je zaslišala par, zaradi katerega so zagnali paniko. Osumljenca trdita, da sta se v toaletnem prostoru le poljubljala. Izpustili so ju brez obtožb.

Lovca tudi za potniškim letalom iz Los Angelesa

Podobno paniko so zagnali tudi na letu iz Los Angelesa v New York. Trije potniki naj bi se namreč pogosto odpravljali v toaletne prostore. Tudi v tem primeru so za letalom poslali dva lovski letali F-16. Letalo je varno pristalo, policisti pa so sporočili, da ne kaže na to, da bi bili trije potniki vpleteni v kakšno teroristično zaroto.

Včeraj so v ZDA poostrili varnostne ukrepe, saj so varnostne službe prestregle namige, da se ob 10. obletnici napadov 11. septembra pripravlja napad z avtomobilom bombo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.