Svet
1 ogledov

S premočnimi odmerki umoril 30 bolnikov

Slovenija bo sledila navodilom Evropske agencije za zdravila. (Foto: Shutterstoc Žurnal24 main
Zdravstveni tehnik je s prevelikimi odmerki želel ustvariti nujne primere, ki bi jih rešil smrti in s tem naredil dober vtis na kolege ter požel pohvale.

Nekdanji zdravstveni tehnik iz Nemčije, ki je obtožen vrste umorov bolnikov, je priznal, da je umoril 30 bolnikov, še 60 pa jih je preživelo prevelik odmerek zdravil, ki jim ga je dal.

V procesu, ki se je začel lani, je moški obtožen treh umorov in dveh poskusov umora. Leta 2008 je bil zaradi poskusa umora obsojen na sedem let in pol zapora.

60 bolnikov je preživelo

Psiholog, ki ga je določilo sodišče, je na sodišču v Oldenburgu povedal, da mu je moški v pogovoru priznal, da je med letoma 2003 in 2005 v bolnišnici Delmenhorst ubil 30 hudo bolnih ljudi, tako da jim je vbrizgal prevelik odmerek zdravila za srce. Prevelik odmerek je dal še 60 bolnikom, ki pa so preživeli, je priznal.

Obtoženi 38-letnik je še povedal, da v drugih bolnišnicah, kjer je delal, ni skušal ubiti nobenega bolnika, prav tako ne v času, ko je bil del ekipe v reševalnem vozilu.

Po navedbah tožilstva je moški, čigar imena sodišče ne želi izdati, želel s prevelikimi odmerki ustvariti nujne primere, ki bi jih rešil smrti in s tem naredil dober vtis na kolege ter požel pohvale. Leta 2005 ga je ena od kolegic zalotila, ko je enemu od bolnikov vbrizgaval prevelik odmerek.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.