Svet
57 ogledov

"S prostitucijo zaslužim 5000 evrov mesečno"

Plačevanje spolnih uslug. Shutterstock
Težko se je izvleči iz prostitucije. Na mesec zaslužim 5 tisoč evrov, pravi hrvaška prostitutka Laura, ki se te dni vrača na delo v nemški Dierdorf. Nekatere njene kolegice pa takšne "sreče" niso imele.

26-letna prostitutka se te dni mudi na počitnicah na Hrvaškem. Kot pravi, se je s prostitucijo začela ukvarjati, ker druge izbire ni imela.

"Treba je biti objektiven in reči, da se to ne more zgoditi vsakemu otroku. Moj primer je tipičen. Od 15. leta starosti naprej sem se družila s starejšimi moškimi. Starši so revni in mi niso mogli kupiti stvari, ki sem jih želela," se spominja Laura v pogovoru za hrvaški časnik Jutarnji list. V kavarnah je tako spoznala moške, ki so ji kupovali vse, kar je hotela, a kot pravi, jim je morala to vračati s seksom.

Glede zvodnikov, ki ženske zaradi prostitucije zapirajo in jih imajo za sužnje, pa pravi, da bi ti naredili vse, da bi prišli do denarja. "Živijo v lažnem sijaju, a v resnici so primitivneži," pravi Laura.

Najprej denar, nato pa ...

Pred nekaj dnevi je hrvaška policija prijela dva zvodnika, ki sta 20-letno Zagrebčanko in 23-letno Slavonko silila v prostitucijo. 20-letnica je enega izmed zvodnikov spoznala leta 2009. Posodil ji je 4 tisoč evrov za ustanovitev frizerskega salona. Čez nekaj tednov pa je denar zahteval nazaj in ker ga Zagrebčanka ni mogla dati, jo je prislil k prostituciji.

Polovico zasluženega denarja je morala dati zvodniku, ostalo polovico pa je lahko zadržala. Nato pa jo je odpeljal v Dierdorf, kjer je morala spolne usluge pod nadzorom drugega zvodnika opravljati za različne stranke v nočnem klubu. Tretjino zaslužka je tako morala dati drugemu zvodniku, prvemu pa polovico ostanka. Od leta 2009 do danes je tako zaslužila 100 tisoč evrov, od tega je 75 tisoč evrov dala zvodniku, ki jo je vpeljal v posel.

Slednji je sicer pred nekaj meseci na podoben način v prostitucijo prisilil 23-letnico iz Slavonije. Ta je sprva delala na Hrvaškem, nato pa v Dierhofu. Na mesec je morala zvodniku plačati 7 tisoč evrov. Oba zvodnika čaka dolgoletna zaporna kazen zaradi trgovanja z ljudmi.

Komentarjev 5
  • privat 09:27 02.januar 2012.

    ah kako bi pa zgledalo da se javno pove da je v pahorjevi vladavini prišlo do tega da morajo Slovenke prodajati svojo ritko a ne celo telo...Kar bi pomenilo da je on in njegovi v vladi največji tirani slovenstva??

  • privat 20:53 01.januar 2012.

    če so vlade pokvarjene in ne skrbijo za svoje državljane...naj se vsak pač znajde...v čem je tukaj problem..eni prodajo celo telo za 15 ur na dan za socialni minimum(600€),pametni pa samo za par ur masaže na teden(5000€)...pa še nekaj dobrega ...prikaži več naredijo ,ne dajejo nič skorupirani vladi!

  • mirko 13:43 31.december 2011.

    A ni nekdo nekoč napovedal, da bo pričel čas, ko denar ne bo imel nobene vrednosti več. Mislim, da je skrajni čas, da sedaj ta čas pride.