Svet
8 ogledov

S Sanaderjevo podkupnino kupil hišo

Marko Perković Thompson. (Foto: Zurnal24) Žurnal24 main
Hrvaški pevec Thompson je le nekaj dni po tem, ko naj bi od Sanaderja prejel pol milijona evrov podkupnine, kupil hišo v ravno tolikšni vrednosti.

V korupcijsko mrežo, ki se je spletla okoli nekdanjega hrvaškega premierja Iva Sanaderja, se je ujel tudi razvpiti hrvaški pevec Marko Perković Thompson. Po tem, ko je včeraj Večernji list poročal, da mu je Sanader v volilnem letu 2007 plačal 515 tisoč evrov, da med predvolilno kampanjo ne bi nastopal za nobeno od strank, se je zdaj izkazalo, da je Urad za boj proti korupciji in organiziranem kriminalu (Uskok) zahteval nadzor nad premoženjem Thompsona.

Nekdanji predsednik stranke HSP Anto Đapić je dejal, da so Thompsona tako leta 2003 kot tudi leta 2007 vabili, da bi nastopal na njihovih prireditvah ob kampanji. Čeprav je bil član stranke, je njihovo povabilo zavrnil, češ da se javno noče vezati na eno stranko.

Lepa hiša za 515 tisoč evrov
Pevec je zatrjeval, da iz črnih fondov HDZ, kamor naj bi se stekal denar iz državnih podjetij, nikoli ni dobil denarja in da Mladena Baršića, nekdanjega člana HDZ in direktorja carine, ki je razkril te podatke, sploh ne pozna.

Izkazalo pa se je, da si je Thompson le nekaj dni po domnevnem prejetju denarja kupil hišo v tolikšni vrednosti, kolikor naj bi znašala podkupnina, piše Večernji list.

 Uskok naj bi imel tudi podatke, da je bil pri Baršiću na sedežu carine ravno julija leta 2007. Tam naj bi Thompson dobil omenjeni denar, ki naj bi ga Baršić hranil kar v sefu v sobi, povezani z njegovo pisarno.

Sploh ni bila podkupnina?
Uskok zdaj preiskuje, ali je Thompson plačal davek od denarja, ki ga je prejel. Odvetnik Branko Šerić pa je za Večernji list dejal, da takega prejetja denarja sploh ne moremo smatrati za podkupnino. Namreč – 515 tisoč evrov za nenastopanje ne more biti podkupnina, saj nihče ne more nikogar podkupiti, da stori nekaj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.