Svet
21 ogledov

S sekiro nad policiste

napadalec EPA
Napadalec je na spletu sledil aktivnostim islamističnih skrajnežev in objavljal posnetke, ki kažejo na njegova skrajno islamistična prepričanja.

V predelu newyorške četrti Queens Jamaica je moški s sekiro napadel newyorška policista. Napadalca sta ustrelila druga policista. Eden od policistov je zaradi udarca s sekiro v tilnik v  kritičnem stanju.

Poškodoval tudi mimoidočo žensko

Neznanec je pristopil dvema policistoma, ki sta pozirala fotografu na ulici in po njima začel zamahovati s sekiro. Enega je ranil v roko, drugega pa zadel v tilnik. Pri tem je poškodoval še mimoidočo žensko.

Spopad sta opazila druga dva policista, ki sta potegnila vsak svojo pištolo in napadalca prerešetala. Župan New Yorka Bill de Blasio je policista pohvalil za hitro in odločno ukrepanje.

Sledil aktivnostim skrajnih islamistov

Po poročanju ameriških medijev je bil napadalec Zale Thompson in kot navaja skupina SITE, ki na spletu sledi aktivnostim skrajnežev, je na YouTubeu in Facebooku objavil niz objav, ki kažejo na njegova skrajno islamska prepričanja.

Med drugim je ob Islamski državi naklonjen video posnetek na spletu pripisal, da je "džihad upravičen odziv na zatiranje s strani sionistov in križarjev".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.