Svet
5116 ogledov

S sendviči zakrivil smrt 21 sodelavcev?

sendvič priprava sendviča
V sendvič je osumljenec dal svinčev acetat.

Policija je v mestu Schloss Holte-Stukenbrock na severozahodu Nemčije minuli mesec začela preiskavo proti uslužbencu tamkajšnjega podjetja zaradi poskusa umora z zastrupljenim sendvičem. Nato so odprli še preiskavo 21 smrti uslužbencev istega podjetja, ki so umrli po letu 2000.

Eden izmed uslužbencev podjetja je pred obedom na svojem sendviču opazil sumljivo snov. Preliminarna preiskava je pokazala, da je šlo za svinčev acetat, njegova količina v sendviču pa bi lahko resno poškodovala notranje organe tistega, ki bi ga zaužil.

Posneli so ga med nanašanjem strupene snovi

Video nadzor podjetja je nato pokazal, da je strupeno snov na sendvič nanesel 56-letni uslužbenec. Ta je zdaj v priporu zaradi poskusa umora. Njegov motiv doslej še ni znan, saj o obtožbah še ni spregovoril. Policija je medtem v njegovem stanovanju našla vrsto za človeka škodljivih kemičnih elementov, med drugim svinec in kadmij.

Policija je v povezavi s tem primerom nato odprla še preiskavo 21 smrti uslužbencev istega podjetja, ki so od leta 2000 pred upokojitvijo umrli večinoma zaradi raka ali srčne kapi.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.