Svet
11 ogledov

S solzivcem nad protestnike

1/6
Žurnal24 main
Rdečesrajčniki so uresničili včerajšnjo grožnjo in izvedli množični protest. Napadli so poslopje satelitske televizijske postaje, policija pa jih je pregnala s solzivcem in vodnimi topovi.

Protivladni protestniki so se lotili televizijske postaje, ki je prekinila oddajanje opozicijske televizije PTV. Ta je bila namreč za protestnike izrednega pomena. Policija jih je pregnala s pomočjo solzivca in vodnih topov.

Vlada osovraženega premierja Abhisita Vejjajive je oddajanje PTV ukinila včeraj, in sicer s pomočjo dekreta o izrednih razmerah v Bangkoku, ki so ga sprejeli dan pred tem.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

 


Ta dekrat prepoveduje zbiranje več kot petih oseb v Bangkoku, pa tudi prepoved oddajanja medijem, ki naj bi ogrožali nacionalno varnost in vojakom daje možnost, da proti protestnikom uporabijo orožje.

Uporaba solzivca in vodnih topov je sicer prvi primer uporabe sile proti protestnikom. Na protest so se sicer demonstrantje odpravili z mopedi in dobesedno ohromili ulice Bangkoka. Sicer pa rdečesrajčniki, ki ignorirajo tudi uvedbo policijske ure, nove shode napovedujejo že za jutri.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.