Svet
5310 ogledov

S štiriletno deklico v avtu streljal, letališče blokirano

Policija na letališču v Hamburgu Profimedia
Letališče v nemškem Hamburgu je od sobote blokirano zaradi krize s talci. Oče, ki je oborožen, naj bi v avtomobilu zadrževal hčerko, v ozadju pa naj bi bil spor glede skrbništva, žena osumljenca je namreč prijavila ugrabitev otroka. Vsi leti so odpovedani.

Policisti se še vedno pogajajo z voznikom avtomobila, ki je okrog 20. ure prebil varnostno ogrado in zapeljal na območje, kjer so običajno parkirana letala. Policija je v izjavi sporočila, da je "v ozadju operacije spor glede skrbništva". Osumljenec je po njihovih navedbah dvakrat z orožjem ustrelil v zrak in iz vozila odvrgel goreče steklenice.

V jutranjih urah so potrdili, da se operacija nadaljuje, zračni promet pa do nadaljnjega ostaja ustavljen. Policija kot dober znak ocenjuje dejstvo, da se oče, ki je še vedno oborožen, že tako dolgo pogaja z njihovo ekipo policistov in psihologov. Računajo na dogovor.

Po poročanju časnika Bild je v incident vpleten 35-letni moški s turškim državljanstvom, otrok pa naj bi bila štiriletna deklica. Moški ne zahteva denarja, naj pa bi želel, da mu s hčerko dovolijo vkrcanje na letalo, ki bi poletelo proti Turčiji. Tudi zabarikadiral se je v vozilu, parkiranem ob letalu turške družbe Turkish Airlines.

Policija sicer meni, da je trenutno z deklico vse v redu in kot navajajo, je njihova prednostna naloga zagotoviti njeno varnost. Na letališču je sicer tudi njena mati, ki je v soboto policiji prijavila domnevno ugrabitev.

V soboto zvečer so preusmerili 17 letov, ki naj bi pristali na letališču v Hamburgu. Danes je predviden pristanek še 286 letov s skupno okrog 34.500 potniki, navaja francoska tiskovna agencija AFP.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.