Svet
6555 ogledov

S to hrano nič več na javni prevoz

podzemna železnica Dunaj Helmer Manfred
S prepovedjo naj bi omejili neprijetne vonjave.

Dunajsko javno podjetje Wiener Linien se je odločilo za zanimivo akcijo. V vročih poletnih dneh bodo potnikom podzemne železnice U6 razdelili 14.000 brezplačnih dezodorantov. Vlaki podzemne železnice U6 vozijo večinoma nad zemljo, zaradi česar se v poletnih mesecih hitro segrejejo, saj polovica vagonov na tej liniji ni klimatizirana. »Dunajsko podjetje Wiener Linien zato izvaja številne ukrepe za boljše počutje potnikov. Poleg posebnih okenskih folij in metrskih zračnikov, ki v vagone dovajajo svež zrak, starejše vagone opremljajo s klimatskimi napravami,« je povedala Ulli Sima, mestna ministrica za okolje in dunajske gospodarske javne družbe Wiener Stadtwerke. 

Ker so v vročini zelo moteče tudi neprijetne vonjave, predstavniki podjetja Wiener Linien potnikom v teh dneh na postajah podzemne železnice delijo brezplačne dezodorante. Poudarjajo pa, da s to akcijo nikakor ne želijo užaliti potnikov.

Stop picam in kebabom

Neprijetnim vonjavam se bodo poskušali izogniti tudi s prepovedjo uživanja določenih živil na podzemni železnici. Septembra letos naj bi na 17,4 kilometra dolgi progi linije U6 uvedli tudi prepoved uživanja jedi z močnim vonjem, kot so na primer kebab, pica, testenine in mesni sir. Seznam najbolj motečih jedi bodo sestavili na pobudo potnikov in v sodelovanju z njimi. Sprva bodo kršitelje samo obveščali in opozarjali, višine kazni za zdaj še niso določili. Pijač ne tem seznamu ne bo, uživanje alkohola na metroju pa je že zdaj prepovedano. 

dezurni@zurnal24.si
 

Komentarjev 3
 • Lyn 22:21 22.julij 2018.

  Naj to čim prej pride še v Slovenijo. Vsakič mi je na vlaku slabo, ko kdo pride z vrečko iz McDonald's-a in ven potegne hamburger.

 • Avatar AtaAufbiks
  AtaAufbiks 19:31 17.julij 2018.

  Italijanska hrana je največji kulinaričen poden! Popolnoma prav jim dam, da prepovejo smrdljive pice in smrdljive makarone na vlakih!

 • mph 19:28 17.julij 2018.

  Pizza diši, kebab pa gnusno smrdi, vsaj meni in še mnogim. Ko pa jih potem spuščajo diskretno, pa je za omedlet.